Äventyrare 12–15 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

Det är kul att vara med i Scouterna. Tillsammans med kompisar får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som äventyrarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag och i får alla vara med och ta plats. Vi lär oss inte genom att läsa böcker som i skolan, i Scouterna provar vi på hur det är att göra på riktigt. Tillsammans bestämmer ni vad ni ska göra, det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att åka på läger och möta scouter från hela världen.

Du kan bli äventyrarscout när du börjar i sexan. Många har varit med i scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som äventyrare direkt om du har åldern inne. Du kan vara äventyrare i tre år.

I din patrull får du schyssta kompisar att räkna med. Tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses. Vi har en gemensam avdelning med Hindås scoutkår och träffar också äventyrarna i Bollebygds scoutkår ganska ofta.

Äventyrarna brukar ha möten på söndagseftermiddagar. Ibland är det heldagar eller hajker över flera dagar. Ibland är det vandring, ibland paddling och ibland helt andra aktiviteter på våra utfärder.